12. dec. 2014

Hvad er bæredygtig udvikling, når udviklingen ikke er produktiv nok?

Nanna Bruun og Selina Nielsen, Redaktører


Bæredygtighed.
Se, allerede dér mistede vi nok din interesse. Der burde efterhånden ikke være nogen, der var i tvivl om, at vi udleder for meget CO2 og har brug for en bæredygtig udvikling. Jaja, efter utallige debatter, kampagner og demonstrationer så har vi fattet at det er et stort problem, som i stor grad kan løses ved en bæredygtig fremtid. Det har vi så til gengæld også hørt for meget af nu. 
Vi siger ikke, at vi er ligeglade – vi er langt fra ligeglade. Men samfundet har allerede fundet gode alternativer, så hvorfor har vi ikke taget dem i brug? Ikke nok penge siger de, men en bæredygtig fremtid afhænger ikke kun af vindmøller og solcelleanlæg. Vi behøver ikke at starte, hvor det kræver mest. For det er da dér, hvor vi bare kører i ring uden at komme nogen vegne. Vi skal for søren da bare starte et sted og så sprede budskabet. 
Det provokerede nok nogen en del. Nogen vil helt sikkert sige, at der er massere der gør noget og tager initiativ. Men hvor skulle vi vide det fra, når vi stort set kun hører om konsekvenserne af vores dårlige vaner? Det er simpelthen så trættende at høre på de samme ting igen og igen. De gode initiativer ville da med stor sikkerhed brede sig, hvis der var lagt et større fokus på dem. 
Løsningen er jo simpel – et øget fokus medfører øget interesse for den enkelte. Det skal ikke ske gennem mere fokus på vindmøller eller miljøvenlig dit og dat. Vi har hørt det. Det skal ske gennem et fokus på de steder, hvor der er taget fat om problemet og gjort et forsøg på at ændre vores vaner til det bedre. 
Alle ønsker en bæredygtig fremtid, men lad os nu lade vær med at sigte for højt og så høre, hvor det fungerer, så det kan inspirere og florere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar