12. dec. 2014

Julerejse

Julen står i hyggens tegn, og her er i denne tid rig mulighed for familier at være samlet. Men familien kan samles om hygge i andre lande end bare Danmark.


Alissa Terp, Journalist

Riga, Letland
Tag på en forlænget weekendtur til Letlands hovedstad, Riga. Her er der rig mulighed for at komme i julestemningen, med det hyggelige julemarked på domkirkepladsen. Det store juletræ, der er centrum af markedet, har en helt særlig historie. Det siges nemlig, at det var i Riga, traditionen med juletræer opstod for 500 år siden. Derudover byder Riga på arkitektur, gastronomi, shopping og forlystelser. Riga har gennem de sidste 8 århundreder, være styret af forskellige nationer. Senest er de kommet ud af Sovjetisk styrelse, og er på vej mod nye tider.
På Besættelses museet,  er der mulighed for, at se en udstilling om Sovjetunionens to besættelser, og en udstilling om nazisternes besættelse i Letland.

For de unge, er der rig mulighed for opleve nattelivet. De seneste år, er nattelivet eksploderet, og der er kommet flere og flere steder at opleve bylivet.  Til de tømmermandsramte dagen efter en bytur, er der rig mulighed for at shoppe alle de kendte mærker i små specialbutikker eller på nogle af markederne. Letland har et utrolig lavt prisniveau, og der er derfor mulighed både at opleve bylivet og shoppe en masse.

Kultur rejser · Europa tilbyder en rejse til Riga for under 4.000 kr.
Afrejse: 15. december. 
Hjemrejse: 18. december. 
Pris: 3.795 kr. 
I rejsen er inkluderet: Fly, firestjernet hotel, transport, morgenmad, to middage, to udflugter og dansktalende rejseleder.


Göteborg, Sverige
Skandinaviens mest strålende juleby
Anno 2014, er det 11. år i træk, hvor Julebyen Göteborg har tændt deres juletræ. Lystæppet på 3 kilometer, går fra havnen langs Avenyn til Jul på Liseberg. I Liseberg,  Nordens største forlystelsespark, har opsat over 5 mio. lys. Ikke nok med de smukke lysopsætninger, byder parken også på kunstskøjteløb i verdensklasse, når H.C. Andersens snedronning opføres i parken.

Göteborg byder på julemarkeder for enhver. I det traditionelle julemarked i Haga, sælges der hjemmelavede lokale produkter, og vintage og trendy i butikkerne.
For de lidt mere moderne, byder Göteborg på et designermarked a la London. De er de hotteste lokale designere, der d. 29-30 december arrangerer julemarkedet. De sælger deres specialdesignede tøj, kunst, accessories og dekoration.

Du kan komme med fly til Göteborg fra 1.683 kr. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar