12. dec. 2014

Juleopskrifter

Traditionelt set, står julen i de fede julegodters tegn. I anno 2014, er der blevet sat mere og mere fokus på sundhed og ikke mindst ortoreksi. Flere og flere er blevet mere bevidste om, hvad  de propper i munden.


Alissa Terp, Journalist 


Gluten er specielt et af de emner inden for sundhed, der er meget omdiskuteret. Mange danskere går rundt med cøliaki uden at vide det, og der er flere restauranter, der tilbyder glutenfrie måltider. Flere og flere er begyndt at afholde sig fra det, selvom de ikke er udsat for cøliaki.

Julens godter kan sagtens laves i en mere moderniseret udgave, med et energiindhold der består af bedre fedttyper. Det sunde alternativ til havregrynskugler giver en større mæthedsfornemmelse, og du behøver derfor ikke at indtage lige så mange kalorier, for at nyde dine julegodter.
Det gode ved dadler er, udover deres naturlige sødemiddel, bidrager med utrolig mange værdifulde mineraler, vitaminer og mikroskopiske plantestoffer, der er med til at styrke immunforsvaret, så du kan overleve vinteren uden de slemme forkølelser. Dadlen indeholder vitaminerne A, B og D, og indeholder desuden en del fosfor, jern, kalcium, kalium, og magnesium.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar