12. dec. 2014

Boksning – En umoralsk og døende sport?

Den knapt 5000 år gamle kendte sport, har altid været et central punkt for sporten univers, men spørgsmålet lyder, om det har haft sin storhedstid, og nu er på vej imod dets afgrund.


Lasse Junker Lauritzen og Emil Krag Fetterlein, Journalist



Boksning har altid handlet om, hvem der var stærkest og hvem der havde den bedste teknik, men det seneste årti, har meningen med sporten ikke ændret sig, men prestigen i at vinde titler og bælter drastisk faldet. Det at få titler inden for sporten er ikke længere en speciel bedrift.. Vi er enige med letsværtvægtsbokseren Joe Calzaghe når han udtaler: ”Jeg mener, at boksning er en døende sport ... Der er alt for meget politik i boksning, alt for mange bælter, og for mange 'mestre', der devaluerer rigtige mestre som jeg selv. De mange verdensmestre er dårligt for boksningen, for det betyder også, at der ikke er nogen stjerner mere”. 
En nyere sport som UFC og kick-boksning er også blevet mere populære på det indenfor kort tid, og har derfor også truet bokseverden, fordi folk gerne vil se det nye og det mest ekstreme i sofaerne derhjemme.

I det tyvende århundrede, har boksesporten haft en del udfordringerne, på det moralske og etiske basis. Er det okay at vise det i Tv? Mange mener, at boksning slet ikke kunne betegnes som en sport, for det er farligt og i virkeligheden bare to mænd, med handsker der slår løs på hinanden i ringen. Vi syntes aldrig at det har været et spørgsmål om morale eller etik, fordi det er en sport baseret på vold, og det er moralsk forkert at skulle se på to mænd der slås i en ring, men da begge parter har trænet flere år op til det, og ved hvad det er de går ind til, er det ikke længere et spørgsmål om etik og morale. Hvis man ikke ønsker, at se to professionelle boksere i ringen på TV, kan man gøre sig selv den tjeneste, at slukke for fjernsynet eller se noget mere ”passende”. Boksere bliver ikke tvunget til at gå i ringen, det er den vej de har valgt i livet, og derfor er der ingen grund til at andre skal bestemme om den er okay eller ej. Forståeligt er det dog, at man ikke ønsker ens små børn, skal se det, men det er ens opgave som forældre, at sørge for de ikke får det at se. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar