12. dec. 2014

Årets person er...

Thit Dam Bojesen, Journalist 


Det amerikanske magasin ”Time Magazine” har siden 1927 kunne afsløre, hvem de hvert år kårer til årets person. Flere personer har haft æren af at modtage titlen f.eks. Adolf Hitler, Mahatma Ghandi og Barack Obama.

Time magazines læsere har i år valgt, at nominere otte personer, der på godt og ondt har præget år 2014: ebola-bekæmpere, Vladimir Putin, Taylor Swift, Alibaba, Jack Ma, Tim Cook, Massoud Barzani og Roger Goodell.

Blandt de mange nominerede var det ebola-bekæmperne, der løb med titlen som ”årets person 2014”. Kåringen forklares med at ebola-bekæmperne er personer, der har løbet en risiko og ofret sig for en god sags tjeneste. Tusindvis af læger, sygeplejersker og mange andre har været med til at kæmpe mod sygdommen. Magasinet har valgt at fremhæve fem personer af ebola-bekæmpere som årets personer 2014. De fem er: en hospitalsdirektør i Monrovia i Liberia, en ambulancekører og tre frivillige læger.

Vinderen af ”Årets person 2014” har modtaget meget ros fra blandt andet EU og Det Hvide Hus for at fremhæve de mange mennesker, der har kæmpet mod ebola. Sygdommen ebola har dræbt over 6.000 mennesker og 17.000 er smittet. Der findes intet middel mod sygdommen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar