11. dec. 2014

Kæmpe elevdebat om oprydning på NAG

En heftig debat måtte desværre finde sted mellem eleverne på Nærum Gymnasium. Der var mange spydige kommentarer i debatten, og det tør ikke siges hvorvidt oprydningen efter sig selv vil blive bedre eller værre efter denne elevdebat på gymnasiet.


Camilla Krogh, Journalist



En kæmpe elevdebat vedrørende elevers dårlige oprydning på Nærum Gymnasium fandt sted på elevernes facebook-gruppe ”NAG glemmekasse”.
I denne juletid er der mange elever, som ikke rydder op efter sig selv, når de har spist frokost. Den heftige debat foregik den 3. December 2014 lige efter frokostpausen og fortsatte langt hen af eftermiddagen.

Debatten stopper aldrig
Siden den sidste elevdebat er der flere af eleverne, som har brokket sig over oprydningen på facebook-gruppen. Der er så sent som den 10. December omkring kl. 13 kommet endnu et opslag vedrørende oprydningen.
Mange af eleverne er utilfredse med tilbagestående eller glemte tallerkner på bordene efter spisepausen. En af eleverne valgte derfor at skrive et opslag på elevernes facebook-gruppe med et vedhæftet billede af glemte tallerkner. Dette opslag fik meget negativ feedback allerede efter kort tid. Eleven, der havde skrevet opslaget, fik næsten ingen respekt.

Social medier gør de unge modige
Jeg synes selvfølgelig, at folk burde tage sig sammen og stille deres tallerkner over på servicevognene, men samtidig synes jeg også, at sagen er blevet gjort til en meget større ting, end den faktisk er”, udtaler Nikolas fra 2.h. 
De sociale medier, særligt facebook, er efterhånden blevet et sted, hvor folk tror de kan gøre og skrive, som de lyster til andre. Sagen ville nok have været en anden, hvis eleven havde brokket sig over oprydningen til den traditionelle morgensamling, som gymnasiet afholder ugentligt.

Elevrådet tager hånd om sagen
Elevrådet på Nærum Gymnasium har dog sammen med pedellerne taget hånd om sagen og er i fuld gang med at få oprydningen til at komme på plads igen. ”Vi ville gerne have behandlet sagen på en mere anonym måde”, lyder det fra en af eleverne fra elevrådet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar