11. dec. 2014

Anmeldelse af The Maze Runner

4 ud af 6 stjerner – Ny action-science fiction film er præget af intensitet og højt tempo. Nu skal kvalitetsniveauet opretholdes i de næste film!


Casper Madsen, Journalist



”The Maze Runner” handler om drengen Thomas, som vågner op med en gruppe unge drenge og hukommelsestab. De tilfangetagende er omringet af høje stenmurer, og har ingen ide om hvorfor eller hvordan, de er havnet, hvor de er. Thomas kan opfattes som rebelsk ikon, for derved at opildne de andre fanger til at flygte fra labyrinten med livet som indsats. Hver eneste morgen åbnes en port i stenmuren, som leder ind i en labyrint. Porten lukkes igen om aftenen, og ingen har nogensinde overlevet en nat i ”The Maze”. Dette er Thomas selvfølgelig den første til, og en dag da Thomas udforsker labyrinten, finder han et banebrydende spor, som måske kan lede de tilfangetagende ud af labyrinten. Størstedelen tilslutter sig Thomas i forsøget på at finde en vej ud.
Filmen lægger sig op ad den populære trilogi ”The Hunger Games”.  Både ”The Maze Runner” og ”The Hunger Games” er et spil om liv og død for de udvalgte deltagere. Forskellen er, at deltagerne i ”The Maze Runner” ikke kender spillet eller dets regler. Det kan både ses og mærkes, at scenerne tjener meget andet formål end at få tiden til at gå
Skuespillerne er gode, især hovedpersonen Thomas og den bemærkelsesværdige bipersonen Newt. Newt spilles af Thomas Brodie-Sangster, som er kendt fra den populære amerikanske serie – ”Games of Thrones”.
Filmens spilletid på 2 timer flyver afsted, grundet dens høje action niveau. Det kan dog virke frustrerende, at der er så mange huller og spørgsmål som ikke bliver besvaret. Dette kunne forklares med en mulig 2’er, men indtil da, må svarende forblive spekulationer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar