11. dec. 2014

Vinter 2014/2015 – udpluk af diverse trends

I dette års vinter ser vi gamle klassikere, men også nye spændende idéer i modeuniverset.


Cathrine Rønsov, Journalist 


I år møder vi endnu en genganger, nemlig 60’er stilen. Her kommer miniskørter, pastelfarver og figursyet kjoler igen til sin ret - konservative og klassiske looks. I 1960’erne havde befolkningen fået flere penge mellem hænderne samtidigt med, at nye syntetiske tekstiler nu var kommet ud på markedet. Dette gjorde at klæderne var billigere end tidligere. Man kaldte, og kalder den stadig, ”Swinging London”. Kvindeidealet i denne tid sagde, at store øjne, trutmund og en lille spinkel krop samt et nuttet ansigt var vejen frem. Ungdommen havde stor indflydelse på 1960’ernes mode, og indførte billedet af begge køn i jakkesæt. Dette ser man bl.a. på catwalken i vinterens mode 2014/2015. Jakkesæt, figursyede (og lårkorte) sofistikerede kjoler, kraver og skjorter præger dette års vinter med et twist af palietter og andre diverse perler eller sten. Hop med på trenden!

En anden genganger i dette års vintermode er klassikeren strik. Striktrøjer, strikkjoler – faktisk er det blevet en trend at have strik fra top til tå. Disse må meget gerne have rullekrave, da dette begyndte at blive moderne i efteråret 2014. Strik generelt er altid en god løsning, når man står foran klædeskabet i forvirring om hvad man skal have på, for du går aldrig galt i vinterens kulde med en god varm striktrøje. På catwalken ser man bl.a. outfits fra Stella McCartney, Marc Jacobs og Céline.

I den lidt dyrere prisklasse, er pelsen igen kommet frem, men denne gang skal de helst være excentriske i farverne samt modellerne. Dette års pelse bliver vilde! Disse kommer til at få effekter a la kludetæpper eller lappeværker, men på en cool og feminin måde. Eventuelt kan man sætte pelsen sammen med et par boyfriend jeans som har været meget fremme i sommer/ efterår 2014. Pelsene kommer til, at skabe en kontrast til de klassiske og ensartet pelse. I familie med pelsen, ser vi som et nyt medlem af denne, nemlig fjer. Designere har valgt at fokusere på diverse tøjdele med fjer – det kan være frakker, trøjer, nederdele, sko osv. Det giver et tidløst look med et let og blødt udseende. Man kommer til at ’svæve’ ned ad gaden i den ellers så ensartet dagligdag – det vil næsten føles som at have vinger.


Derudover begynder det rå militærlook igen at komme frem i modeindustrien. Den dominerende farve indenfor dette look er kaki; den grønbrune nuance. Man kan skabe det feminine look med et par stiletter og rå accessories, og ændre dette til et mere stærkt og maskulint med et par støvler eller flade sko. Det er kun fantasien der sætter grænserne, men vær opmærksom på farverne (kaki, sort, brun, guld) for at bevare det ønskede militærlook. For at runde af med en sidste ny trend, ud af mange flere, sættes der hermed fokus på kapper og ponchoer. Disse er begyndt at blive meget moderne, og kan sætte det ’final touch’ på hele dit look. Det skal blot hænge over skuldrene som et chik tæppe. Gå efter de neutrale eller mørke farver, altså brun, creme eller hvid, grå, mørkerød. Dette er et udpluk af vinteren 2014/2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar